Elif Buse Doğan Kimdir?

Elif Buse Doğan Kimdir?

Elif Buse Doğan, 1993 yılında Kocaeli’de doğdu. Müzik kariyerine küçük yaşlarda başlayan Elif Buse Doğan, 2002-2004 yılları arasında Kocaeli ilköğretimler arası ses yarışmasında art arda üç yıl Türk Halk Müziği dalında birinci olarak dikkatleri üzerine çekti. Bu dönemde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda Türk Halk Müziği nazariyat, solfej ve bağlama eğitimi aldı.

Lise eğitimine Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde keman ve piyano enstrümanlarını seçerek devam eden Doğan, 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı keman ve armoni eğitimi aldı. 2008 yılında Kocaeli Oda Orkestrası’nda keman icracısı olarak iki yıl görev yaptı. 2010 yılında Kocaeli Geleneksel Liseler Arası Ses Yarışması'nın ilkinde birinci oldu.

Elif Buse Doğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Türk Halk Müziği bölümünü ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavlarını kazandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan birincilikle mezun olan Doğan, yüksek lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı. Şu anda doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde devam etmektedir.

Sanat kariyerine 2015 yılında "Bi Haber" isimli ilk albüm çalışması ile adım atan Elif Buse Doğan, 2016 yılında "Gel Sevduğum" isimli ilk single çalışmasını, aynı yıl Ağustos ayında ise "Küp İçinde Nişasta" isimli ikinci single çalışmasını yayınladı. 2016-2017 yılları arasında TRT Müzik'te her hafta canlı yayınlanan "Aşk İçin" isimli müzik eğlence programını hazırlayıp sundu. 2018 yılında "Elif Zamanı" isimli ikinci solo albümünü çıkardı ve Kral FM’de 13 hafta boyunca canlı yayınlanan "Elif Zamanı" isimli türkü istek programını hazırlayıp sundu.

Elif Buse Doğan’ın "Telli Turnam", "Bir Nefes Gibi", "Yaş", "Yandırdın Kalbimi", "Kendine İyi Bak", "Göçmen Kızı" ve "Eller Kıskanır" gibi çok sayıda single çalışması bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu konserleri, solo konserler, TV programları ve yeni eserleriyle müzikseverlerle buluşmaya devam etmektedir. 2017-2022 yılları arasında TRT Müzik’te yayınlanan "Nefesten Sese" isimli müzik eğlence programını hazırlayıp sundu.

Elif Buse Doğan Nereli?

Elif Buse Doğan'nın memleketi Kocaeli'dir. Kocaelide doğmuş ve gençlik yıllarına kadar Kocaeli'de yaşamıştır.

Sanatçının kariyeri boyunca kazandığı ödüller ve aldığı eğitimler, onu Türk Halk Müziği sahnesinin önemli isimlerinden biri haline getirmiştir. Elif Buse Doğan, akademik kariyerine ve sanatsal çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Önceki Haber Shannen Doherty Kimdir?
Sonraki Haber Ayça Ayşin Turan Kimdir?
Benzer Haberler

Ceyda Düvenci Kimdir?

Müge Boz Kimdir?

Mine Tugay Kimdir?

Özge Özpirinççi Kimdir?